Vertrouwen in jezelf en in het leven

Vandaag gaan we in gesprek met Klaudi over succes & zelfvertrouwen. Over haar werk als loopbaancoach bij Heart@Work. Over de hardware en software van de mens. En hoe bewustzijn in je eigen programmatie en patronen kan leiden naar meer zelfvertrouwen.

Welkom Klaudi. Hoe staan jouw klanten tegenover het najagen van succes? 

“Het valt me recent op dat mensen bij mij komen aankloppen voor een loopbaantraject omdat ze iets anders willen. Hun huidige baan geeft hun geen of weinig voldoening meer. Ze voelen dat ze vooruit willen, maar weten niet hoe of wat. 

Succes hebben betekent voor iedereen iets anders.

Voor mijn klanten draait succes rond een gevoel hebben dat hun job klopt, dat ze er voldoening uit halen, dat ze kunnen bijdragen aan een groter geheel.
Ze (h)erkennen dus dat het niet meer goed voelt en zoeken hulp naar oplossingen voor dit gevoel. Een loopbaantraject kan hier zeker meer verdieping, verduidelijking in brengen. Samen onderzoeken we verder het opborrelend gevoel van vooruit te willen, te willen groeien.”

Hoe ervaar jij zelf succes?

“Succes betekent voor mij de dingen doen die bij mij passen. Moeiteloos in flow te kunnen leven en werken.

Lukt dit altijd? Zeer zeker niet. Maar net de uitdagingen helpen je verder te groeien in je proces. 

Succes betekent voor mij ook kunnen bijdragen aan een mooie en gezonde wereld. Ik draag hier mijn steentje bij door mensen via loopbaanbegeleiding te begeleiden in hun lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel groeiproces

Wat is volgens jou het belang van zelfvertrouwen in het maken van keuzes in je loopbaan en je dagelijkse leven?

Zelfvertrouwen is vertrouwen hebben in jezelf en in het leven. Af en toe checken of je eerlijk bent naar jezelf? Of je je hart volgt? Of je op een eerlijke manier naar jezelf toe keuzes maakt die goed voelen voor jou?
Het is een kunst om te oefenen in het durven herkennen en vooral ook erkennen dat iets niet goed voelt. Vanuit die bewustwording kan je vervolgens andere keuzes maken.”   

Volg je je hart?
Volg je je hart?

Vertel ons iets meer over de mens als een informatie-netwerk. 

“Tijdens mijn loopbaantrajecten ga ik uit van de mens als een ‘informatie-netwerk’. Iedereen ontwikkelt eigen unieke gedragspatronen door de verschillende belevenissen en ervaringen die we meemaken. 
Hierdoor reageren mensen op een verschillende manier in eenzelfde situatie. Vaak zijn dit onbewuste patronen die zich na een tijd ook in het fysieke lichaam manifesteren. Dit is zichtbaar in verschillende lichaamsdelen zoals in het gezicht of in de lichaamshouding. 
Later kan dit zich ook manifesteren in de vorm van klachten of ziekte
Deze subtiele patronen horen niet bij de biologische noodzakelijke basisuitrusting van de mens (hardware), maar zijn het gevolg van een bepaalde programmering (software). 
We hebben als mens de kracht van de vrije wil. Eenmaal dat we ons bewust worden van onze software, hebben we steeds weer de mogelijkheid en keuze om onze eigen programmering te herschrijven.”

Klaudi Asbreuk,
loopbaanbegeleider bij Heart@work

Hoe ga jij hiermee aan de slag met jouw klanten tijdens een loopbaantraject?  

“Ik breng mensen terug in beweging. Door ze te begeleiden naar meer zelfbewustzijn, verantwoordelijkheid te nemen en zelf blokkades op te lossen. Dit zet hen terug in hun eigen kracht, waardoor ze opnieuw een positieve bijdrage kunnen leveren aan hun omgeving en maatschappij.  
Hierdoor zien we niet alleen vooruitgang op mentale, maar ook op fysieke gezondheid. De ‘database’ wordt namelijk opgeschoond. Hinderlijke, onverwerkte emoties en blokkades verdwijnen. Angsten en zelf-veroordelende processen worden opgelost. 
Mijn klanten ervaren opnieuw meer vrijheid om in het hier en nu te leven. Meer energie om bepaalde situaties onbezwaard en met een open geest tegemoet te treden. Meer verantwoordelijkheid nemen voor de eigen situatie geeft meer vertrouwen in zichzelf. Met een gevoel van meer vertrouwen en ontspanning naar de omgeving toe.”

Een zelfbewust leven is een vrij leven!
Een zelfbewust leven is een vrij leven!
Loopbaanbegeleiding bij Heart@Work helpt je stil te staan bij je onbewuste programmaties. En hoe je deze vanuit een innerlijke kracht en bewustzijn kan herschrijven. We luisteren naar je en begeleiden je met specifieke tools, vragen en oefeningen naar meer zelfinzicht. Dit leidt je vervolgens naar duurzame(re) keuzes, juiste beslissingen; en meer betrokkenheid bij wat je professioneel doet. Voel je welkom bij Heart@Work. Laat je loopbaancheques niet onbenut! Via onderstaande link kan je een vrijblijvend verkennend gesprek aanvragen bij Klaudi of 1 van onze andere Heart@Work coaches. 

Gratis intake gesprek