Vrouw speelt videogame

Zie het leven als een videogame!

We gaan opnieuw in gesprek met 1 van onze Heart@Work loopbaanbegeleiders. Vandaag zitten we samen met Yasmina. Net zoals tijdens het vorige gesprek met Klaudi schijnen we licht op het concept succes. Op het hebben van vertrouwen in jezelf en in het leven. Op hoe je het leven als een videogame kan bekijken.  

Welkom Yasmina. Hoe worden jouw klanten beïnvloed door de maatschappelijke druk tot succes?

“Sommige klanten staan hier zeer sceptisch tegenover. Ze hebben het gevoel dat ze niet in staat zijn tot succes. De angst voor falen houdt hen tegen om er volop voor te gaan. 
Weinig klanten hebben een echte visie van hoe ze hun leven en dromen vorm willen geven. Waardoor het voor hen moeilijk wordt te definiëren wat succes voor zichzelf exact betekent.”

In een maatschappij waar veel druk wordt gelegd op succesvol zijn, kan het juist verlammend werken.

Hoe ervaar jij zelf succes?

“Ik ervaar succes als ik elke dag mag doen wat ik graag doe. Als ik anderen kan inspireren en motiveren om de regie van hun leven terug in handen te nemen. Als ik voel dat ik blij word van wat ik doe.

Wanneer ik kan bijdragen aan het grotere geheel. Wanneer ik in verbinding met anderen een betere wereld voor mezelf en voor anderen kan creëren.”

Wat is volgens jou het belang van zelfvertrouwen in het maken van (loopbaan)keuzes?

“Hoe beter je jezelf leert kennen; hoe meer je je terug kan verbinden met jouw ware identiteit; hoe meer je stappen voorwaarts zet; hoe meer jouw niveau van zelfwaarde, zelfvertrouwen en zelfrespect stijgt. 
Leer inzien dat een stap voorwaarts – zelfs in het onbekende – een overwinning is op de twijfel en angst die in je leeft. Dit geeft jouw zelfvertrouwen een boost. 

Leef het leven!
Probeer dus dingen uit. Ervaar het leven. Leer het proces meer waarderen dan je enkel te focussen op het resultaat. Uiteraard geeft weten waar je naartoe wilt een gevoel van richting en focus.
Maar vergeet niet te genieten van de weg er naar toe. Het huidige moment is waar je echt leeft en waar je plezier kan ervaren. 
Plezier ervaren in het proces zelf, in plaats van enkel te stressen of je het vooropgestelde resultaat al dan niet gaat halen.”

Hoe sta jij jouw klanten tijdens een loopbaantraject bij om meer (zelf)vertrouwen te ontwikkelen?

“Ik laat hen kleine stapjes (needle point movements) nemen in de richting van hun dromen, hun gewenste resultaten. Ze leren bewust vorm te geven aan hun leven.
Tijdens een loopbaantraject creëren we meer bewustwording over de angst en twijfels die hen tegenhouden om meer plezier te voelen in het proces. We bekijken het leven als een videogame, waar we van level tot level gaan. 
We krijgen bv 3 levens de kans om tot het volgende level te gaan. Verbruiken we alle levens tijdens 1 videogame, dan kunnen we gewoon een nieuw spel spelen
Daar krijgen we opnieuw 3 levens toebedeeld, nieuwe kansen om terug het volgende level proberen te behalen.  

Nieuwe levens, nieuwe kansen!
In een videogame krijgen we tools aangereikt om obstakels te overwinnen op weg naar de eindbestemming. In het echte leven hebben we ook zo een support systeem. 
Wanneer we dus beseffen dat we niet kunnen falen – aangezien we iedere keer nieuwe levens / nieuwe kansen krijgen – dan richten we onze aandacht meer op de fun van het spel. We genieten meer van de leer- en groeiprocessen in het leven zelf. Onafhankelijk van het wel of niet behalen van een volgend level. 
Neemt niet weg dat het volgende level heel leuk kan zijn! Maar we nemen de lading, de druk van de presentatie weg.”

Zelfvertrouwen, het is voor sommigen een cliché woord geworden. Tegelijkertijd is het een woord met veel rijkdom. Wat kan jij nog aanvullen bij het concept van zelfvertrouwen?

“Beter weten wie je bent, creëert zelfvertrouwen. Durf echt in jezelf te stappen. Jezelf volledig te omarmen. En vooral te accepteren

Be yourself. Everyone else is already taken!

Leer ook te (h)erkennen welke weg je al hebt afgelegd. Wat je al hebt overwonnen. Celebrate your successes! 
Sta even stil en kijk eens terug. Neem een stand van zaken op. Vervolgens kan je vooruit kijken, denken en creëren. Vanuit een bewust aanwezig zijn in jezelf en in het huidige moment, kan je bewust actie ondernemen. Actie die ervoor zorgt dat je met meer vertrouwen de volgende kleine – of grote als je daar zin in hebt – stappen vooruit kan nemen. 

Bepaal een duidelijke visie voor je leven: wat wil je bereiken? Wat wil je ervaren? Waar wil je in groeien? Wat wil je leren? Etc. 

Duidelijkheid geeft gemoedsrust & vertrouwen. Als je weet wat prioritair voor jezelf is, ga je sneller opportuniteiten herkennen. Van daaruit ga je met meer helderheid en flow de juiste keuzes maken en leven naar jouw waarden
Dit alles samen zorgt ervoor dat je vanuit je hart gaat leven en gaat vorm geven aan alles wat je wenst te beleven. Dit leidt naar meer voldoening, authenticiteit en meer impact. Wat meer diepgang brengt dan enkel het concept succes. 
Veel plezier! 

Heart@Work loopbaanbegeleider
Yasmina Fadli

Yasmina heeft als missie: jou in beweging brengen! Tijdens haar loopbaantrajecten betrekt ze zowel jouw lichaam als je geest. Samen ontdekken jullie wat je écht wilt om moeiteloos te kunnen werken.
Lees meer over haar Yasmina via haar website of social media pagina.

Gratis intake gesprek