“Sinds mijn hart open staat, stroomt het op elk gebied van mijn leven.”

Vandaag zit ik samen rond de tafel met Dette van Zeeland, een naam die je laat wegdromen. Dette sloot zich onlangs aan bij het Heart@Work team als loopbaanbegeleider. We praten samen over het hart. In een wereld waar het hoofd nog te vaak centraal staat, doet het deugd even af te zakken naar het hart.  

Welkom Dette. Wat trok je aan om als loopbaanbegeleider bij Heart@Work op te starten? 
“Heart@Work is een open minded loopbaancentrum naar mijn hart. Ik was al even op zoek naar een loopbaancentrum waar ik meer gelijkgestemden zou tegenkomen. Dit heb ik gevonden bij Heart@Work. Ik herken me in de andere teamleden. Openheid, spiritualiteit, vertrouwen, bewustzijnsontwikkeling en creativiteit zijn belangrijke waarden in mijn werk, die door Heart@Work ook onderschreven worden.”
Waarmee help jij jouw klanten tijdens een loopbaantraject?
“We hebben allemaal strategieën om onze kwetsbaarheden te beschermen, maar we zijn ons daar niet altijd van bewust. Ik nodig de mensen in een veilige omgeving uit om rustig naar binnen te kijken en eerlijk te durven zien wat daar leeft. Wat de redenen zijn voor deze bescherming. Om de automatismen, blokkades en beperkende overtuigingen liefdevol aan te kijken en te transformeren.
Ik neem mijn klanten mee op ontdekking naar wat hen nog tegenhoudt om volledig vanuit hun eigen kracht, hun ‘zijnsenergie’ te leven. We gaan op zoek naar hun ware purpose, die leeft in hun hart. 

Want iedereen verdient het om vanuit overvloed en zelfliefde te leven,
vol levenskracht. 

Vaak hebben mijn klanten een groot verlangen om te leven vanuit een dieper niveau. Toch ervaren ze vaak confrontaties en weerstanden. Ze ontwikkelen schadelijke patronen waar ze moeilijk vanaf geraken of hun intentie komt niet goed over bij anderen. Ik leer hen deze confrontaties als cadeautjes te beschouwen.

Als schaduwkanten zonder oordeel in het licht mogen komen, gaan de scherpe randjes er vaak gemakkelijk van af. Achterliggende trauma’s kunnen dan verwerkt worden, zodat de levenskracht opnieuw kan stromen. Als je ontdekt wat je tegenover deze onbewuste schadelijke automatismen kan zetten, kun je helemaal in je leiderschap gaan staan.”

Zelfbewustzijn & zelfleiderschap.
Laat je levenskracht terug stromen.
Waarom is het belangrijk om meer vanuit het hart te leven? 
“Het hart is de poort naar de ziel. Vaak zorgen kwetsuren ervoor dat ons hart niet helemaal open kan gaan of kennen we de kracht van leven vanuit je hart niet. Een open hart is essentieel om vandaag krachtig en impactvol in de wereld te kunnen staan.”

Zelfliefde is al jaren een populair woord. Waarom blijft het zo belangrijk? 
“Onze maatschappij snakt zo hard naar universele liefde. Zelfliefde is die universele liefde cultiveren in jezelf. Als je leert liefdevol met jezelf om te gaan, ben je in staat om anderen zonder oordeel, ladingsvrij en onbaatzuchtig tegenmoet te treden.
Zelfliefde is voor iedereen beschikbaar. Je moet alleen de route er naartoe ontdekken. Zelfliefde is verbonden met ‘zijnsenergie‘. Ik gun het iedereen om die plek terug te bewonen en van daaruit het leven te leven.”

loopbaanbegeleiding Heart@Work
Dette van Zeeland,
loopbaanbegeleider bij Heart@work

Dit is waarom ik zo graag doe wat ik doe: mensen helpen om de bron van zelfliefde die er is, te ontdekken. Eenmaal aangeboord groeit je vermogen vanzelf.

Hoe heb je zelf al ervaren dat je hart je de weg wijst?  
“De methoden die ik gebruik tijdens mijn loopbaanbegeleidingen – waaronder Voice Dialogue, opstellingswerk, lichaamswerk en verbindende communicatie – pas ik ook op mezelf toe. In verschillende sessies waarin ik mezelf faciliteerde of begeleid werd, werd me duidelijk dat ik mijn hart gewoon kan aanspreken en om hulp kan vragen.
Dat doe ik dus heel vaak en mijn hart heeft me daarom al erg vaak geadviseerd. Als ik veel conflict of spanning ervaar, dan zet ik mijn hart extra wijd open en dat heeft direct effect.”

Wat levert naar je hart luisteren je op in je dagelijkse leven? 
“Ik ga gemakkelijker te rade bij mezelf. Wanneer mijn hart pijn doet, weet ik dat ik te luisteren heb. Ik heb een veel grotere gevoeligheid ontwikkeld om aan te voelen hoe het met anderen gaat. Ik luister vandaag zonder twijfelen naar mijn intuïtie. Sinds mijn hart open staat, stroomt het op elk gebied van mijn leven.”

Le Petit Prince, leven vanuit het hart.
inspiratie uit De Kleine Prins

Enkel met het hart kan men goed zien. Het essentiële is onzichtbaar voor de ogen. – Antoine de Saint-Exupéry, le Petit Prince

Loopbaanbegeleiding bij Heart@Work helpt je stil te staan bij je hartsverlangen. En hoe je dit hartsverlangen concreet kan vertalen naar je professioneel leven. We luisteren naar je en begeleiden je met specifieke tools, vragen en oefeningen naar meer zelfinzicht. Dit leidt je vervolgens tot duurzame(re) keuzes, juiste beslissingen; en meer betrokkenheid bij wat je professioneel doet. Voel je welkom bij Heart@Work. Laat je loopbaancheques niet onbenut! Via onderstaande link kan je een vrijblijvend verkennend gesprek aanvragen bij Dette of 1 van onze andere Heart@Work coaches. 

Gratis intake gesprek