Meer werklozen, maar fors minder vraag naar loopbaancoaching

Op 11 maart 2021 verscheen in De Standaard online een artikel met betrekking tot loopbaanbegeleiding.

Graag wil Heart@Work een misverstand over loopbaancoaching uit de weg helpen.

Loopbaancoaching onder de vorm van gesubsidieerde loopbaancheques van de VDAB is niet bedoeld voor werklozen, maar voor werknemers én zelfstandigen die zich professioneel willen laten begeleiden omdat ze ergens op hun werk tegenaan lopen.

Om het in ons jargon te zeggen ‘Als je hart voor je werk niet meer klopt, is het tijd om bij een loopbaancoach aan te kloppen’.

We vinden het dan ook zeer raar dat – in deze tijd van economische en collectieve verwarring en onzekerheid over de toekomst – het aantal loopbaantrajecten gedaald is. Ons inziens heeft dit te maken met het feit dat werknemers en zelfstandigen al genoeg om handen hadden om overeind te blijven in de wervelende storm van veranderingen die fors op de werkvloer waaide. Wij menen dat een storm de drijvende kracht is achter grote veranderingen. De storm blaast alles weg wat niet meer bij je hoort. Wat achterblijft aan het einde van de storm mag verder groeien en zich in een nieuwe vorm verder ontwikkelen.

Heb jij ook de zuiverende werking van de storm ervaren en voel je dat er iets nieuws mag ontstaan maar weet je nog niet goed wat? Een loopbaancoach van Heart@Work gaat met jou rond de tafel zitten om vanuit kleine ideeën grote stappen te zetten.

 ‘Je gelooft niet wat een genstertje kan doen’ zingt Bart Peeters. Omdat wij kunnen terugblikken op honderden loopbaanbegeleidingen, kunnen wij bevestigen dat er niets zo fijn is dan mensen aan te moedigen om hun plannen vorm te geven en hun genstertje te zien oplaaien tot een groot vuur. 

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik gisteren een uitnodiging kreeg voor het volgen van een FB-pagina van een bloemenzaak die een klant die ik een tijdje geleden begeleidde, oprichtte. Ik hoop dat ze dit artikel leest en hieronder zelf bevestigt dat ze dit aan het begin van haar loopbaantraject zelf nooit had durven dromen.

Voor wie bij Heart@Work loopbaancoaching volgde, voel je vrij om hieronder aan de lezer kenbaar te maken hoe heerlijk het is als je je hart volgt in je loopbaan en hoe jouw coach je door de storm heen geloodst heeft.

Voel jij je er klaar voor om jouw genstertje te doen oplichten?

Neem dan met ons contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Alle info vind je via onze website.

Het beste dat je kan worden, ben jezelf.

Gratis intake gesprek

https://www.standaard.be/cnt/dmf20210310_98185927