Wat doe je wanneer je ‘vast zit’?

Het gevoel hebben vast te zitten, in de sleur zitten, stagnatie …
Het overkomt ons allemaal wel eens, en het is geen fijn gevoel.

Er zijn een aantal dingen die mij daar telkens snel uit helpen, en die ik je graag als tips geef:

 1. Ga naar buiten
  Als je binnen in jezelf meer ruimte wil voelen en nieuwe mogelijkheden wilt toelaten, helpt het niet om tussen vier muren te blijven zitten. Dan zal het moeilijk zijn om uit dezelfde oude gedachtenpatronen te geraken. Het helpt enorm om naar buiten te gaan. Daar voel je meteen meer ruimte, meer zuurstof, en op een of andere manier stel je jezelf zo ook open voor meer mogelijkheden.
 2. Kijk in de verte
  Maak een lange wandeling, liefst in de natuur, houd je hoofd goed rechtop en kijk in de verte. Richt je blik op de horizon, op de lucht of op de wolken ver weg, in plaats van altijd naar de grond te kijken.
 3. Knijp er eens tussenuit
  Enkele dagen in een nieuwe omgeving brengt meteen een nieuw perspectief. Ook in contact komen met andere mensen kan enorm inspirerend zijn. Midden september organiseerde ik deze tweedaagse.
 4. Weg met oud stof
  Ook de energie van je woning kan voor stagnatie zorgen. Opruimen en schoonmaken is de boodschap! Pak je stofdoek, emmer en dweil, zet een leuk muziekje op, zet alle ramen open, en vlieg er eens stevig in. Haal ook alle stofnetten weg, veeg oud stof vanonder de kasten, en vergeet niet in de hoekjes te poetsen. Daarna zal je misschien moe maar heel voldaan het verschil niet alleen zien maar ook voelen!
 5. Kom in beweging
  Als je mentaal of emotioneel uit de stagnatie wilt geraken en in een nieuwe flow wilt terechtkomen, kom dan fysiek in beweging. Ga joggen, zwemmen, dansen, trampoline springen (mijn favoriet), in de tuin werken … Ook een hele fijne manier is Nia dansen en embodiment. Ook dit kwam aan bod onder professionele begeleiding tijdens de tweedaagse die ik onlangs heb georganiseerd. Echt heerlijk!
 6. Kies voor jezelf
  Maak voor jezelf uit wat je NIET meer wilt, èn krijg helderheid over wat je dan WEL wilt. Durf echt voor jezelf te kiezen – now is the time!
 7. Verleg je focus
  Weet dat JIJ de baas bent over je gedachten, en dat je kan kiezen waaraan je denkt. Laat je dus niet constant meenemen door de mallemolen in je hoofd, maar focus op de vernieuwing die je wenst. Omdat ik weet hoe lastig het is om je focus scherp te houden, oefen ik daar graag met jou samen op tijdens mijn workshops of persoonlijke sessies.

Laat me gerust weten of ik verder nog iets voor je kan doen.

Rita ♥

Over de auteur:
Rita is loopbaanbegeleider bij Heart@Work en manifestatie coach. Ze heeft als missie jou te tonen hoe je de vrijheid en het vermogen hebt om het leven van je dromen te manifesteren. Ze organiseert op regelmatige basis workshops.

“Ik gun het natuurlijk ook jou om je authentieke zelf te kunnen zijn en meer vrijheid en geluk te ervaren! ♥ Ik ga samen met jou op weg en begeleid je om een shift te maken in je leven en te gaan voor wie jij bent.”

Lees meer over haar Rita via haar website www.freedomlab.be

Gratis intake gesprek