Wanneer neem jij je gevoel serieus?

Wanneer neem jij je gevoel serieus? Je hebt een baan, alleen voelt het niet meer zo goed. Ooit was je enthousiast begonnen aan de nieuwe uitdaging, maar nu besef je dat het meer ‘overleven’ is dan dat je ervan geniet.

Er kunnen allerlei redenen zijn dat het niet meer goed voelt. Je hebt een nieuwe collega of baas waar het niet zo goed mee klikt. Je hebt een ander takenpakket waar je niet tevreden over bent. De werkdruk is te hoog, of juist te laag, waardoor je stress hebt.

Dat jouw baan je ooit zoveel energie gaf, kun je bijna niet meer geloven. Tegenwoordig ben je einde van de dag moe, futloos en heb je nog maar weinig energie om nog iets te ondernemen na jouw werktijd.

Maar ondanks dit nare gevoel, is het ook wel makkelijk. Je werk is dichtbij (of je werkt vanuit huis), je hebt een leuk salaris of het is bijvoorbeeld makkelijk te combineren met je gezin. Je droomt wel eens over iets anders, maar als je dan nadenkt, dan heb je allerlei gedachten die jou ervan weerhouden om iets aan je situatie te doen. Je overtuigt jezelf dat je tevreden moet zijn, dat je niet mag zeuren omdat het altijd erger kan. Conclusie, er gaat weer een tijd voorbij, je dagen zijn nog altijd hetzelfde en je voelt nog steeds die bepaalde onrust.

Wanneer neem jij je gevoel serieus en wat kun je doen? Je gevoel liegt niet, je hebt het altijd bij je en het is altijd eerlijk naar je. Vergelijk het met buikpijn. Het is er en je kunt het niet negeren of ervan weglopen. Dit kun je als zeer lastig ervaren, maar je kunt het ook zien als een kans om te onderzoeken waar dit nare gevoel vandaan komt om het vervolgens op te lossen.

Welke drie stappen kun je zetten?

1. Herkennen van je gevoel. De eerste stap is het allerbelangrijkste en zet alles in beweging. Herken je gevoel en stop het niet langer weg.

2. Erkennen van je gevoel. Na de belangrijkste stap komt de moeilijkste stap, erkennen. Het kan je kwetsbaar maken om toe te geven dat het eigenlijk helemaal niet gaat zoals je zou willen.

3. In beweging komen. Je kunt blijven zitten in je situatie en je gevoel wegdrukken of je neemt je gevoel serieus en gaat stappen ondernemen.

Ik weet waar ik over praat. Zelf heb ik ‘te’ lang mijn gevoel genegeerd waardoor het even heeft geduurd dat ik besefte dat ik telkens wegvluchtte in een andere baan. Dat is vaak helemaal niet nodig want de oplossing kan wel eens heel ergens anders liggen.

Als loopbaancoach werk ik vooral vanuit het hart waar jouw gevoelens zitten. Samen gaan we achterhalen wat jou belemmerd om je goed te voelen. Is het de relatie met je nieuwe collega of baas? Komt het door een ander takenpakket? Of is het de werkdruk?

Als jij je hart gelucht hebt, gaan we verdere stappen zetten om de belemmeringen los te laten zodat je je weer goed voelt op je werk.

Mijn verhaal kun je lezen op mijn website www.elkedaggenieten.com/klaudiverhaal

Klaudi

Gratis intake gesprek

Over de auteur: loopbaancoach Heart@Work Klaudi Asbreuk
www.elkedaggenieten.com/aanbod-loopbaancoaching