Doel – Bewuste – Keuzes – Maken

Gisteren hadden we weer een prachtige sessie loopbaanbegeleiding. We waren aan het laatste deel van het traject aangekomen. Het concreet maken van de te maken stappen.

We zouden de Doelenboom gaan invullen. Hierbij gaf ik de nodige uitleg en toen sprak deze man uit dat hij dus: Doel – Bewuste – Keuzes zal moeten maken.

Dat woord kwam zo mooi en helder binnen! Taal kan wonderlijk zijn als we er écht naar luisteren.

In dit woord zit dus al besloten dat je bewust bent van je doel en dat je bewust keuzes zal moeten maken. Daarbij hoort dat je een neen zal moeten leren zeggen bij alles wat je doel niet dient. En dat gaat over verantwoordelijkheid nemen.

Je moet ruimte maken zodat jij het nodige kan doen om je droom waar te maken.

Enkel je droom voelen en dan afwachten of niet de nodige acties ondernemen zal niet werken! Je moet ook écht zelf aan de slag gaan.

“Je droom voelen is niet genoeg, om er écht mee aan de slag te gaan moet je ook actie durven nemen.”

De eerste stap is je droom opnieuw leren kennen, je droom voelen. Je droom opnieuw geloven en nieuw leven inblazen. Dit gaat meestal gepaard met innerlijk kind werk. Omdat we ons innerlijk kind lang geleden in de steek hebben gelaten. “Dromen zijn dromen en niet realistisch”. “Doe maar gewoon wat er wordt gevraagd en dan zal je het wel waarmaken”.

Tot die burn-out, tot die depressie, tot dat je niet meer weet wie je zelf bent en je dromen van onder het stof moet ophalen.

Je innerlijke kind is blij dat het weer eens wordt gezien, gehoord en voor waar aangenomen!

Dan gaan we meestal verder met de vrouwelijke energie, de moeder, het zorgzame.

Alles mag er zijn, jij bent welkom precies zoals je bent! Ik draag vanaf nu zorg voor jouw veiligheid. Ik luister naar je, ik zing voor je, ik stop je in een warm bad.

Je innerlijke vrouw/moeder zorgt voor de veilige bedding van liefde, zonder oordeel. Je komt tot rust.

Dit gaat over zelfliefde, zorg en respect. Hierdoor ervaar je veiligheid. Je kan aankomen op Aarde, in je lijf.

Via daar gaan we over naar de mannelijke energie/de vader. We hebben helderheid nodig, focus. Waar willen we naartoe en hoe gaan we dat bereiken?

Het gaat hierbij om je droom/doel helder voor ogen te houden. (Je weet je innerlijke drijfveer, je waarom.)

Dan kan je alle energie richten naar 1 punt!

Je innerlijke man/vader zorgt voor concrete actie, je focus punt! Je treedt naar buiten met dat wat je wil bereiken. Je zegt neen daar waar het je niet dient.

Je zet alles om in concrete stappen waarvoor je verantwoordelijkheid neemt.

Jij gaat je droom leven!

En dat is iets waar ik enkel heel blij van kan worden! Mensen die hun dromen realiseren.

Daarbij help ik graag!

En toen ik ’s avonds aankwam op De Oase zag ik vaders en zonen met pijl en boog schieten. Doelgericht! Vaders die hun zonen meenemen op een mannen initiatie weekend. Heldere mannen energie!

Wat is het hier toch een Wonderlijke plek waar ik woon. Mij droom is gerealiseerd.

Met Liefde, Julie de Kinderen

ps: Als je zelf aan de slag wil met jouw Doelenboom dan kan je hierbij de Doelenboom PDF downloaden.

Gratis intake gesprek

Over de auteur:

Julie de Kinderen is bezielster van Innerseed. Haar passie is om mensen terug te brengen naar hun eigen zielkern. Van daaruit ontstaat leven. Lees meer over haar missie via haar website www.innerseed.be/bezielster