5 symptomen dat jouw job niet (meer) klopt voor jou

1 – Op zaterdag krijg je al een knoop in je maag bij de gedachte aan maandag.

Het is zaterdagochtend en je wordt heerlijk uitgeslapen wakker om je weekend te beginnen. De zon schijnt en het leven is geweldig! Wacht … je herinnert je net dat je maandag weer aan het werk moet – dat is al overmorgen! En je humeur slaat om. Je kan zelfs niet meer genieten van je weekend bij de gedachte aan maandag.

2 – Je bent heel vaak afgeleid op je werk

We worden allemaal afgeleid door af en toe een facebook-bericht of sms. Tja, we zijn mensen hé. Maar als die afleidingen steeds groter worden, kan je je eens afvragen waarom je naar YouTube kijkt in plaats van te werken. Zou het kunnen dat je een andere baan nodig hebt die je meer inspireert?

3 – Alles irriteert je

Je collega’s, je werkopdrachten, het geluid van je telefoon, de geur uit de bedrijfskeuken, het woon-werkverkeer, de tijd van een vergadering…. Als de lijst van dingen die je irriteren op het werk langer en langer wordt, dan ben je waarschijnlijk niet happy met je werk. Begin je cv op te frissen!

4 – Je vermijdt taken die je vroeger niet erg vond

Bij elke leuke job horen meestal ook een aantal taken die je minder leuk vindt. Als je echter taken gaat afwijzen die jou in het verleden nooit hebben dwarsgezeten, en er alles aan doet om ze te vermijden, is dat geen goed teken. Het kan tijd zijn om een nieuwe baan te vinden met verantwoordelijkheden die je wèl OK vindt.

5 – Je bent minder betrokken op het werk èn thuis

Wanneer het op je werk niet goed gaat, heeft dat vaak ook een impact op je persoonlijk leven. Maak je minder tijd vrij voor je partner of kinderen? Zeg je vaker neen wanneer je collega’s je vragen om samen iets te gaan drinken? Praat je minder vaak met je vrienden? Je terugtrekken uit sociale activiteiten kan een teken zijn dat je niet gelukkig bent. Als je werk de oorzaak is, onderneem dan stappen voor vernieuwing!

Tijd om even te bezinnen? 🙂

Gratis intake gesprek